Bedrijfsleven

Home >


Burn-out en stress-gerelateerde klachten


Kinesiologie biedt ook ondersteuning bij reintegratie-trajecten. Kinesiologie kent een bredere opzet dan alléén psychologie, het kijkt naar meerdere facetten van het probleem.


Werkwijze

We gaan verder dan alleen de verbale methodiek. We zetten een systeem in dat communicatie met het onderbewuste mogelijk maakt via een spiertest. Deze methode (toegepaste Kinesiologie) biedt de mogelijkheid om in korte tijd de oorzaak van verstoringen en klachten op te sporen.

Ik begeleid cliënten met burn-out, stress en andere soorten van onbalans, zoals depressie, vermoeidheid, passiviteit, onrust en emotionele conflicten en / of een negatief zelfbeeld. Ik onderzoek samen met de cliënt de balans tussen werk en privé.

Na een intakegesprek volgt een behandeling. Tevens wordt er samen met de cliënt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het belangrijkste is dat de cliënt weer fysiek en emotioneel in balans komt. Bij de uitvoering van het plan worden adviezen verstrekt.


Fysiek herstel

Naast aandacht voor de emotionele en mentale situatie richt ik de behandeling in eerste instantie vooral op het fysieke herstel. Dat is niet zo vreemd, want chronische stress betekent een aanslag op de gezondheid en een ontregeling van het immuunsysteem, de energiehuishouding, de hormoon- en de stofwisselingsbalans.


Analyse van de oorzaken

Daarna wordt de aandacht gericht op de factoren die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de burn-out. De karakterstructuur, valkuilen, (oude) levenspatronen, omgevingsfactoren, overtuigingen e.d. komen daarbij aan bod. Bij de volgende stap richten wij de aandacht op het hervinden van persoonlijke doelstellingen en de toekomstige situatie, waarbij keuzes zullen moeten worden gemaakt.


Duur van de behandeling

De begeleidingstijd voor een burn-out behandeltraject is circa 15 uur en voor andere stressgerelateerde klachten gaat de begeleiding altijd in overleg.

Neem, ook als bedrijf zijnde, contact op om de mogelijkheden voor uw werknemers te bespreken: 0411 - 676 244.
een e-mail sturen kan natuurlijk ook: e-mail >

Laatste update: 15-Aug-2013 auteur: Wies vd Loo-Schalkx
Terug naar de Homepagina van http:www.kinesiologie-boxtel.nl