Kinesiologie en Biocomputer

Home >

Elke ervaring in ons leven wordt opgeslagen in ons lichaam en hersenen. Dit noemen wij onze BIO-COMPUTER.

- Onder “diagnose” wordt in dit artikel verstaan het opsporen van alle onbalansen, die ten grondslag liggen aan de klachten van de cliënt.
- Maar heel belangrijk: ga voor een officiële diagnose altijd naar uw huisarts.
- Deze methode kan gebruikt worden bij stressverwerking adhd / pdd-nos / autisme / post tramatisch stress syndroom (PTTS). / hyperactiviteit / gedragsproblemen / angsten en andere klachten. Voor meer informatie Contact >

Ons regelsysteem (thalamus, epifyse, hypothalamus, hypofyse) reageert als een computer. Elke ervaring heeft gevolgen voor het functioneren van het lichaam. Bijvoorbeeld: storingen in het cerebellum, in andere hersendelen en in de thymus hebben gevolgen voor de biochemie van het lichaam.

Wanneer een kind of een (jonge) volwassene een ernstige trauma meemaakt is de kans groot, dat de persoon geen kans ziet het gebeurde voldoende te verwerken. Een "levensreddende" oplossing kan zijn het gebeurde te verdringen. Dit noemen we "uit de (bio)computer te gooien". De trauma wordt echter wél op verschillende plaatsen in het lichaam vastgelegd.

Jarenlang kan het gebeurde in het onderbewuste sluimeren, maar op hogere leeftijd (het lichaam heeft dan minder of geen adaptatiemogelijkheden meer) of door associatie kan het weer opspelen en klachten geven.

Bij het testen merk je dan, dat het lichaam op bepaalde vragen niet reageert of onjuiste antwoorden geeft. Een eenvoudig voorbeeld is een acupunctuurpunt dat een sterke test geeft. Het punt lijkt dan in balans. Maar door een trauma heeft het overlevingmechanisme die ervaring wellicht geblokkeerd, 'het punt uit de computer gegooid'. Dit punt moet dan eerst terug gebracht worden in het biocomputer systeem, door uit te testen door welke traumatische gebeurtenis het blokkeerde en het trauma in balans te brengen, met welke methode dan ook.

Wat te denken van oerangsten en oeremoties. Bijvoorbeeld bij oorlogsslachtoffers en hun kinderen. De kinderen worden 2e generatie oorlogsslachtoffers genoemd.

Enkele voorbeelden van oeremoties waarbij het cerebellum uit balans kan raken:

-“Waarom moet dit mij overkomen?”
- Angst voor honger/ kou/ geen onderdak
- Angst voor teveel kinderen / geen kinderen te (kunnen) krijgen
- Angst voor dood/ ziekten
- Angst om: alleen gelaten te worden/ alleen te voelen/ alleen te zijn
- Angst voor: oorlog/ brand/ agressie/ verminking
- Angst om de onzekerheid van het bestaan
- Angst voor zware geboortes/ miskraam/ dood van kinderen
- Angst voor voorspoed/ geluk
- Verlies gevoel van eigenwaarde

Wat verder ook invloed kan hebben op uw bio-computer:

- doodsangst door oorlog of zware bevalling
- Niet geaccepteerd worden, verdreven worden, vervolgd worden
- Geen eigenwaarde door afwijzing wegens: godsdienst/ stand/ nationaliteit/ ras/ sekse
- Ondermijnende gedachten en overtuigingen
- Geblokkeerde spieren, spieren en goede voeding, invloed van emoties op een spier
- Medicijnen die niet goed verwerkt kunnen worden door een leveronbalans.
- Medicijnen, hormonale schommelingen ……

Belangrijk: Ga altijd eerst naar uw huisarts!

Gedeelte artikel drs. Kick Brackman-Brugman.

Voetnoot: Dr. Alan Beardall deed een aantal cruciale ontdekkingen. Hij is de grondlegger van het concept om ons lichaam als een biocomputer te bezien, hij ontdekte o.m. de 'pause-lock' en de 'finger modes'. De 'pause-lock' is een techniek waarmee energetische informatie enige tijd vastgehouden kan worden, net als in een computer geheugen. De 'finger modes' maken het mogelijk om essentiële functies binnen het lichaam op een geheel nieuwe manier te testen.

Laatste update: 25-May-2009 auteur: Wies vd Loo-Schalkx
Terug naar de Homepagina van http:www.kinesiologie-boxtel.nl