Even voorstellen...

Home >

Mijn naam is Wies van de Loo en ik woon in Boxtel. Ik ben getrouwd, heb 4 kinderen. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en de agrarische sector. Natuurgeneeskunde en de natuur hebben al van jongs af aan mijn interesse. Ik ontdekte Kinesiologie doordat 2 zonen dyslectisch waren. Ik kreeg het advies van een lerares om eens naar een Kinesioloog te gaan. Mijn interesse in Kinesiologie was daarna meteen gewekt.

Nadat mijn moeder een hersenbloeding kreeg ben ik me meer in kinesiologie gaan verdiepen. Mijn moeder kon zich soms niet verstaanbaar maken en werd boos op zichzelf, maar ze kon wel zingen. Zingen valt onder automatisme, dus dat gaf haar geen stress. Maar zingen zit in een ander gebied van de hersenen. Ik raakte steeds meer geļnteresseerd. Hoe kon ik haar helpen? Ik wist dat kinesiologie ook een stress-regulerende methode was en om haar te helpen ben ik Kinesiologie gaan studeren.

Ik was al enkele jaren bloesem therapeute
(meer >), voordat ik in het jaar 2000 definitief Kinesiologie in mijn werk ging toelaten/toepassen. Na de opleiding Touch for Health practioner en erkend Kinesioloog volg ik nog steeds bijscholingen op het gebied van Kinesiologie, persoonlijke bewustwording, ontwikkeling, groei en oosterse geneeskunde. Tevens gebruik ik enkele energetische technieken zoals Reiki en magnetiseren. Maar dat gebeurt niet zo vaak, omdat het niet nodig is als je met een kinesiologische behandeling bezig bent.

Kinderen met leer-, school- en gedragsproblemen hebben altijd mijn interesse gehad. Met de gedachte: hoe kan ik ze ondersteunen, begeleiden en wat zijn de oorzaken. Waarna ik samen met ouders en kind een manier zoek om met de problemen om te kunnen gaan die ze tegen kwamen.

In het bedrijfsleven is Kinesiologie geschikt bij stress klachten, burn-out, balans werk en gezin, revalidatie, herstel van operatie.
Meer >

Kinesiologie is een manier van behandelen, waarbij uitgegaan wordt van de unieke mens, met zijn/haar eigen levensverhaal, kwaliteiten, drijfveren, valkuilen, problematiek, ziektegeschiedenis, emoties en cel-herinnering; kortom deze unieke mens staat centraal in de behandeling. De spiertest speelt hierin een cruciale rol. Geen enkele behandeling is hetzelfde.

Waarom Kinesiologie?

Kinesiologie betekent leer van de bewegingen. Beweging is belangrijk in ons leven. Door te bewegen ontmoeten we mensen. Komen we in de natuur. Kijken we naar onze omgeving en daardoor worden alle zintuigen geprikkeld. We kunnen voelen, zien, horen en ademen. Bewegen geeft energie en stress kost energie. Daarom is Kinesiologie een stress-regulerende methode. Door te bewegen komen er stoffen vrij voor verbetering van het algemeen welbevinden.

Ik maak gebruik van de verschillende technieken om geestelijke en lichamelijke stress effectief aan te pakken zodat u meer plezier in het leven, de school, het werk en uw gezin hebt, maar ook om: Te kunnen veranderen. Problemen of angsten aan te pakken. Jezelf te accepteren met je eigen talenten. Op eigen kracht het immuunsysteem te versterken. Het verwerken van overlijden/echtscheiding en Uitdagingen aan te gaan.
Meer >

Om erkend te worden door de zorgverzekeraar heb ik de nodige bijscholingen gevolgd, waaronder medische basiskennis H.B.O. bij de Nederlandse school voor Kinesiologen K.N.N.

Therapeutische achtergrond

Touch for Health 1 t/m 4, Zicht op Woordblind, Zicht op Leefblind, BrainGym, Edu-kinesiologie, Metaforen, Cursussen van Welkin: Stress-release, biokinetische oefeningen, energiecentra's, extra meridianen.
Nuyt Wageningen: Straling en Gezondheid: Biotensor module 1, 2, 3.

Ondersteunende technieken:
Bloesemtherapie, Meridianenleer, oogrotatie voor stress/trauma,  E.F.T.

Alle cursussen van drs. Kick Brackman-Brugman en mr. Karin Blok-Olsen:
Verzamelde Overzichten en Nieuwe Ontwikkelingen
Breuk in de Emotionele Band en Opvoedbaarheid
Geheugenopslag en Assemblagepunt
Hologrammen en Hersencorrecties
Hartcursus
Dyslexie behandeling en de Cerebellum cursus.

Laatste update: 28-juli-2014

auteur: Wies vd Loo-Schalkx

Terug naar de Homepagina van http:www.kinesiologie-boxtel.nl