Kindercoaching

Home >

Coaching voor volwassenen: zie kinesiologie >

Kinesiologie is prima geschikt voor kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Veel te veel indrukken -- EEN DRUK KIND??


In onze drukke gestresste tijd is er vaak te weinig tijd om echt tot rust te komen. Veel kinderen LIJKEN soms rustig te zijn als ze even met de nintendo of PC spelen of tv kijken. Ja, hun lichaam is dan misschien stil en ze houden hun mond, maar hun geest, lichaam en hersenen krijgen miljarden indrukken tegelijk te verwerken. Teveel en te snel voor de ontwikkelingsleeftijd. Ze blijven "teveel in hun hoofd".
Het gevolg is dat ze humeurig kunnen worden, slecht slapen, hyperactief of druk zijn. Ook overgewicht is hiervan een gevolg, natuurlijk naast ongezond snoepen en eten.

Helaas hebben ook kinderen soms te maken met gebeurtenissen die in het leven als traumatisch worden ervaren: onveiligheid, gepest worden, ziekte en of zorgen over het eigen lichaam, overlijden van een familielid, het gaat slecht op school, ruzie van ouders, broers of zusjes, mishandeling, misbruik, echtscheiding. Een kind durft daar vaak zelf niet over te praten. Maar het geeft wel signalen af: slecht slapen, (weer) bedplassen, stil zijn of juist druk, boos, pestgedrag.
Kindercoaching via kinesiologie kan het kind helpen deze indrukken te verwerken en weerbaarder te worden.

Kinderen doen vele ervaringen op in hun leven die emoties oproepen. Op een mooie, speelse manier kunnen m.b.v. Kinesiologie-kindercoaching de onverwerkte emoties die een bepaald gedrag veroorzaken worden opgespoord om vervolgens te worden omgezet in een positieve emotie, zodat het kind ermee om kan gaan.

Kinesiologie / kinder coaching is gericht op weerbaarheid. Het kind leert positiever tegen zichzelf aankijken. Vaak zie je dat het kind blijer en spontaner wordt, beter gaat presteren op school en beter slaapt.

Laatste update: 25-May-2009 auteur: Wies vd Loo-Schalkx
Terug naar de Homepagina van http:www.kinesiologie-boxtel.nl